Niinas kommande skiva ingår i projektet Motståndskraft som handlar om att lyfta frågor om artisters och musikers villkor, mångfald i kulturutbudet och kulturens betydelse för demokratin. Första delen av projektet består av podcasten Motståndskraft som Niina släppte hösten 2018, i samband med riksdagsvalet. Podden uppmärksammades bland annat av SVT Kulturnyheterna.
Andra delen av projektet består av en skiva med låtar på temat motståndskraft. Skivan kommer att heta Motståndskraft precis som podden, och släpps den 11 juni 2019. Eftersom skivan ingår i samma projekt som podden, kommer Niina att göra en aktion/ett statement i anslutning till releasen, istället för att ge releasekonsert. Hon kommer att dela med sig av detta i efterhand via sociala medier.

Vill du återlyssna på Niinas podd fram tills dess, så finns den här till höger. 

Musiker som hörs i podden förutom Niina Palm är Stig Donnerland, elbas, Mattias Walla, fiol, Per Ödberg, elgitarr, Anton Davidsson, percussion, Hampus Nordgren, bas, Marko Savela, elgitarr, Wille Alin, trummor, Fredian Lindström, mandolin och Erik Ivarsson, elgitarr.

Medverkande musiker i vinjettmusik: Joakim Wallin, trummor, Nils Andersson, bas, Mikael Fall, munspel, Sebastian Lundberg, kör, David Saulesco, kör.

Eric Vo på Studiohuset i Göteborg har editerat och mixat podcasten, och Rebecca Lindblad har varit marknadsföringskonsult. Bilden: Unelma på HBTQ- festivalen 2011 i Göteborg tillsammans med Erik Ivarsson (elgitarr), Johan Bengtsson (kontrabas), Anton Davidsson (trummor) och Kristin Freidlitz (fiol).
Foto taget av Ulrika Mohlin.